אגוז הקקאו- מזון על

אגוז הקקאו

אגוזי הקקאו הם הפירות שגדלים על עץ הקקאו. מוצאו של העץ באזור האמזונס והוא גדל רק בתנאי מזג אוויר חם, לח ובתוך צמחייה עבה, כך שהעץ מוצל מהשמש החזקה ומרוחות. העץ מניב את פירותיו לאורך כל השנה.

לקקאו שלושה שימושים מרכזיים ברפואה הקדומה:
 
1. הוספה במשקל
 
2. חיזוק/ גירוי מערכת עצבים חלשה, טיפול באדישות או תשישות.
 
3. שיפור העיכול, הכליות והמעי.
 
שימושים רבים נוספים בקקאו נרשמו עבור: טיפול באנמיה, תיאבון חלש, תשישות נפשית, הגברת תנובת חלב, חום ואבנים בכליות. 

כל שוקולד נוצר מאגוז הקקאו. כל אותם יתרונות בריאותיים: נוגדי חמצון, מינרלים וכל אותם מרכיבים מחדשי נירוטרנסמיטורים, נמצאים בקקאו הטהור. בצורתו הטבעית הקקאו הוא נטול סוכר וטעמו מריר. אכילתו  או שתייתו יספקו לנו שפע יתרונות תזונתיים הגלומים בו. מוסכם על מומחי התזונה כי שוקולד מריר (שוקולד כהה) הוא מזון בעל ערך תזונתי גבוה.

יתרונות בריאותיים:

אנטי אוקסידנטים

אגוז הקקאו מכיל כמויות גדולות של נוגדי חמצון יותר מכל מזון אחר. כיום מזונות שונים נמדדים מבחינת תכולת נוגדי החמצון שלהם ונרשמים במוצרים שונים כ- ORAC ואכן השוקולד המריר קיבל את אחד המדדים הגבוהים.

מגנזיום

מהווה מקור ראשון למגנזיום.הוכח כי צריכה קבועה של קקאו הצליחה לתקן נזקים שנגרמו ממחסורים במינרל זה. 
ברזל

ברזל הינו מינרל חיוני בתזונה. באגוז קקאו יש פי 314 יותר ברזל מהכמות המומלצת על פי ה- (RDA (Recommended daily allowance.

אבץ

הקקאו מספק מקור טוב לאבץ, מינרל חשוב לבריאותינו. נמצא כי בשוקולד יש 9.6mg אבץ במנה של 100g שוקולד מריר, כ- 64% יותר מהמלצת ה- RDA.

קקאו כנוגד דיכאון 
אגוז הקקאו מכיל מרכיבים תזונתיים שזיכו אותו בתדמית של נוגד דיכאון. 

שוקולד ובריאות הלב

השוקולד בעל יתרונות רבים לבריאות הלב וכלי הדם. למעשה האצטקים כינו את הקקאו "yolloti eztli" משמע: "לב דם", מתוך הבנת חשיבות הקקאו  כמרפא מערכת קרדיווסקולארית (CVD),
בעיקר על ידי עיכוב תהליך חמצון ה- LDL (הכולסטרול הרע) על ידי רדיקלים חופשיים. כך נמנע או נעצר תהליך מרכזי בהיווצרות הפלאק הטרשתי בעורקים. עוד מונע השוקולד את הנטייה של טסיות דם להיצמד וליצור קרישי דם. 
שוקולד ואקנה
לא השוקולד גורם לאקנה אלא הסוכר. ככל שתכולת הסוכר בשוקולד תהיה נמוכה יותר, ירד הסיכוי שצריכתו תגרום לאקנה אצל בעלי הנטייה.

 

כדי ליהנות מיתרונות הקקאו ולהמעיט בחסרונות מומלץ לחפש שוקולד איכותי שמכיל:

1. קקאו טהור ככל האפשר ולא מעובד 
2. ללא סוכר  
3. לא חלבי

4. ללא תוספות או חומרים כימיים שונים

למרות היתרונות הרבים, לא מומלץ להפריז בצריכת שוקולד, שכן ערכו הקלורי גבוה וצריכה של קלוריות עודפות אינה בריאה.