אומגה 3 - רכיב מזון על

אומגה 3

 חומצת שומן שאינה מיוצרת בגוף האדם אבל  חיונית לו מאוד. ישנם מספר מקורות לאומגה 3 בטבע - אומגה 3 מהחי נמצא בדגי ים כמו סלמון, מקרל, טונה, הרינג. מקורות לאומגה 3 צמחי - אגוזי מלך, זרעי פשתן, זרעי צ'יה (מרווה).

בין היתרונות הבריאותיים של אומגה 3:
  • מניעת מחלות לב וכלי הדם.
  • הורדת רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם.
  • הורדת רמות לחץ הדם.
  • הקלה בכאבי פרקים.
  • השפעה חיובית על יכולת הלמידה, הריכוז והזיכרון.
  • השפעה חיובית על התפתחות תקינה של מוח העובר בזמן ההיריון ושל תינוק בזמן ההנקה.
  • השפעה נוגדת דלקת.
  • מניעת מחלת סכרת, עקב הפחתת עמידות תאי הגוף לאינסולין.
  • מניעה וטיפול בדיכאון.