ברוקולי מזון על

ברוקולי

לברוקולי ערך תזונתי רב, הוא מכיל כמויות גדולות של ויטמיני C, B1, B3, B6, אשלגן וסיבים. ברוקולי עשיר בכלורופיל, סידן, חומצה פולית. על ירק זה נעשו מחקרים רבים שגילו מספר יתרונות:
 
  • מועיל לבריאות הלב.
  • מחזק את מערכת החיסון.
  • מונע מחלות לב ומפחית נזקים מהן.
  • מסייע בתיקון נזקי השמש בעור ולכן מונע סרטן העור.
  • מועיל לבריאות העצמות עקב תכולה גבוהה של סידן וויטמין C.
  • מונע הופעת קטרקט.
  • מגן על כלי הדם מפני נזקים של רמות סוכר גבוהות בדם.
  • מייצב את לחץ הדם.