ג'ינג'ר - מזון על

ג'ינג'ר

שימוש בשורש (ליתר דיוק קנה שורש) הג'ינג'ר ידוע כבר אלפי שנים בתרבות של הרפואה הסינית. יש לו מספר גדול מאוד של תכונות בריאותיות וביניהן:
  • מרגיע את מערכת העיכול (מצוין במצבים של עצירות, גזים, בחילות).
  • מכיל חומרים אנטי-דלקתיים חזקים, מומלץ מאוד בדלקת פרקים.
  • משפר זרימת דם היקפית, לכן מומלץ להשתמש בו בזמן מחלות חורף.
  • מעודד חילוף החומרים בגוף, לכן מומלץ לשתות חליטות שורש ג'ינג'ר טרי בזמן דיאטות הרזיה.
  • בעל פעילות נוגדי חמצון חזקה.
רעיונות לשימוש 
  • פרוסה דקה בספל מים רותחים כחליטה, אפשר לשלב עם מקל קינמון, ציפורן ותרמיל הל (מתאים במיוחד במצבי הצטננות וסתם להתחמם כשקר).
  • כתבלין בתבשילים, מנות של מוקפצים למיניהם, קוצצים דק ומוסיפים לתבשיל לפי הטעם.
  • במצבי בחילה- לחתוך פרוסת ג'ינג'ר ומדי פעם להריח. מתאים גם בבחילות בהריון ולאחר טיפולים כימותרפיים.