הנבטת קטניות

הנבטת קטניות

הנבטת הקטניות מסייעת   להפיק מהן את מירב הערך התזונתי שלהן, שרובו נמצא בנבט, ולהימנע מתופעות של גזים.
 
  • את הקטניות יש להשרות במים למשך לילה (הקשות יותר למשך 24 שעות לפחות, ולהחליף מס' פעמים את מי ההשריה.
  • דרך אגב הקטניות לא יודעות מה השעה אז לא כל כך חשוב מתי משרים, אלא משך ההשריה.
  • לאחר ההשריה מעבירים לכלי שטוח לשכבה של כ-1 ס"מ, ומשאירים על השיש להנבטה. לוקח 12 שעות עד 48 שעות לקטניות הקשות יותר. מספיק שיוצא מהקטנייה "נבטון" קטנטן. לזמני הנבטה לכדי נבטוטים ראו בטבלה.

 חשוב -  יש לשטוף היטב לאחר ההנבטה, אפשר לבשל מיד או לשמור במקרר בכלי סגור(כך נעצרת ההנבטה).
קטנייה מונבטת ניתן לשמור במקפיא בכלים/שקיות המיועדים להקפאה, ולהוציא לשימוש על פי הצורך.

טבלת זמני השריה ונביטה

 
  השריה-בשעות זמן נביטה-
בימים
אזוקי  adzuki beans 4 - 6 3 - 5
חומוס chickpeas 10- 12 3 -4
*מש   mung beans 8 - 10 3 - 5 
*עדשים   lentis 4 - 8 3
פולי סויה   soy beans 10 - 12 4 - 6
* מש ועדשים נובטים אפילו תוך יום.
 איילת, אני מעוניין/ת לשמוע על תהליך לשיפור התזונה שלי/ של משפחתי