מתכונים למרקים בריאים

מרקים

מרק גריסי פנינה
רכיבים:
1 וחצי כוסות גריסי פנינה
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
1 גזר מגורר גס בפומפייה
1 גבעול סלרי חתוך לחתיכות של כחצי ס"מ
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/3 כוס כוסברה קצוצה
חצי כפית פלפל שחור
קורט כורכום
3 כפות שמן
3 וחצי ליטרים מים
 מלח,פלפל 
 
אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ עד שהופך רך, מוסיפים את העגבניות וממשיכים בטיגון למשך 5 דקות נוספות. בוחשים מידי פעם.
מוסיפים את הגריסים, הסלרי, המים והתבלינים.
בוחשים ומבשלים כ- 3/4 שעה לאחר הרתיחה.
כ - 20 דקות לפני סיום הבישול מוסיפים את הגזר, הפטרוזיליה והכוסברה.

למה גריסי פנינה?
כי זו שעורה, שהיא דגן בריא מאוד, דל מאוד בגלוטן, הגריסים מקלים על יציאות ונחשבים ברפואה הסינית למסלקי ליחה ולחות מ"מחמם תחתון", במילים אחרות, טובים לדלקות שתן, לפטרת וגינאלית ולהרזיה באזור האגן.
 
מרק מיסו 
חומרים לסיר גדול:
1 בצל
1 גזר
מס' שיני שום לפי הטעם
1 שורש סלרי (אפשר גם חצי ממנו)
2 קולורבי או ירק אחר למעט תפו"א/בטטה
מס' גבעולים של בצל ירוק (בלי החלק הלבן)
אפשר להוסיף עלים ירוקים לפי הטעם
2-3 כפות משחת מיסו (אני משתמשת במיסו בהיר)
1/2 שקית אצות ווקאמה
כפית שמן לטיגון
הכנה:
חותכים את הירקות
מטגנים בסיר גדול את הבצל, מוסיפים את הגזר, השום ואת יתר הירקות למעט עלים הבצל הירוק.
מוסיפים מים רותחים כמעט עד למעלה. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה עד שהירקות מתרככים (בודקים לפי הגזר).
ממיסים את המיסו במים (בקערה קטנה) ושופכים למרק
מוסיפים את האצות (הן גדלות מאוד בבישול)
אחרי שהאצות גדלו (זה קורה מהר) טועמים ואם צריך מוסיפים מעט מלח (זהירות- לא להוסיף מלח לפני כן כי יש מלח במיסו והאצות מלוחות מאוד)
עוד 2-3 דקות על אש קטנה וזה מוכן.

למה מיסו?
המיסו עשוי מפולי סויה שעברו התססה, הוא עשיר מאוד בחלבון.

למה אצות ווקאמה?
הן עשירות מאוד במינרלים כמו סידן, ברזל ויוד וכן באומגה 3.