מתכונים לפשטידות בריאות

פשטידות ודומיהן

בטטות מוקרמות
מה עושים?
למנה אישית-
  • חממו תנור ל180 מעלות
  • חיתכו לפרוסות בטטה קטנה, בצל בינוני ואם אתם רוצים גם שן שום.
  • טגנו במחבת ב-2 כפיות שמן זית את פרוסות הבטטה והבצל (להשחמה קלה)וממש בסוף הוסיפו את פרוסות השום.
  • בתבנית חסינת חום קטנה סדרו איך שבא לכם מה שיצא מהמחבת.
  • ערבבו ביצה עם 3 כפות קוטג', 3 כפות מים, מלח פלפל ותבלינים אחרים שבא לכם ושפכו על פרוסות הבטטה והבצל (זה צריך להיות קצת דליל, אז אם יש צורך להוסיף מים,לכו על זה).
  • הכניסו לתנור ל-20 דקות במצב טורבו.
  • פשטידת ירקות
המצרכים:
2 חצילים,
2 גזרים,
2 קישואים,
2 בצלים,
2 תפוחי אדמה בינוניים,
4 פלפלים בצבעים שונים,
3-4 פרחים של כרובית,
פטרוזיליה, שמיר,
2 כפות טחינה גולמית
4 ביצים, מלח, פלפל, תרסיס שמן.
ההכנה:
1. קולפים את  הירקות (רק את תפוחי האדמה והבצל צריך לקלוף), חותכים אותם לפרוסות או לקוביות, ללא הפטרוזיליה והשמיר.
2. שופכים את כל הירקות החתוכים לסיר עם מים בלבד ומרתיחים עד ריכוך. מסננים היטב.
3. מוסיפים פטרוזיליה ושמיר.
4. מוסיפים טחינה, ביצים, מלח, פלפל, ומערבבים היטב.אם צריך להוסיף קצת מים מוסיפים.
5. משמנים תבנית אפייה בעזרת תרסיס שמן ושופכים את כל הבלילה לתבנית.
6. אופים בחום נמוך עד 160 מעלות, עד להשחמה טובה של הפשטידה.

פשטידת ברוקולי
החומרים ל- 6 מנות:
  • ברוקולי טרי או שקית ברוקולי קפוא
  • 500 גר' גבינות 5%- אפשר לשלב סוגים שונים - גבינה לבנה, קוטג',בולגרית
  • 2-3 ביצים
  • מלח ותבלינים לפי הטעם (שום, או אגוז מוסקט וכו')

ההכנה:
מבשלים את הברוקולי עד שמתרכך ומסננים.
מועכים את הברוקולי,
מוסיפים את הגבינות, הביצים והתבלינים
מערבבים היטב ושופכים לתבנית
אופים בחום בינוני כ- 45 דקות
מחלקים ל - 6 מנות גדולות