קינואה- מזון על

קינואה

דגן מלא המגיע אלינו מדרום אמריקה. בין יתרונותיה:
  • תכולה גבוהה של חלבון מאוד איכותי, מאזן מושלם של 10 חומצות אמינו חיוניות.
  • מסייעת באיזון לחץ הדם עקב כמויות גדולות של מגנזיום, אשלגן וסידן.
  • עוזרת במניעת אנמיה מכיוון שעשירה בברזל.
  • עוזרת באיזון רמות כולסטרול כי מכילה סיבים תזונתיים בכמות גדולה.
  • מתאימה לסוכרתיים עקב תכולה יחסים נמוכה של פחמימות ביחס לדגנים אחרים.
  • לא מכילה גלוטן ולכן מתאימה לחולי צליאק.
  • מרגיעה את מערכת העצבים, משרה תחושת רוגע.
רעיונות לשימוש
  • תבשיל - ראו מתכון בסיסי וגיוונים.
  • על בסיס המתכון הבסיסי ניתן לשלב בסלטים, פשטידות, קציצות קינואה ועוד.