שעועית- מזון על

שעועית

 יש הרבה סוגים של שעועית אבל לכל הסוגים תכונות משותפות:
 
  • הפחתת סיכון להשמנת יתר, עקב תכולה גבוהה של סיבים תזונתיים וכמויות קטנות של שומן.
  • מניעת מחלות לב, כלי הדם ומחלת הסרטן (סיבים מסיסים ששעועית מכילה מורידים רמות גבוהות של כולסטרול ומונעים סרטן במערכת העיכול).
  • איזון רמות סוכר, בגלל אינדקס גליקמי נמוך.
  • רמות גבוהות של אנטי-אוקסידנטים, במיוחד בשעועית אדומה, שחורה ואזוקי.
  • שעועית מהווה מקור צמחי מצוין לחלבון, במיוחד כאשר משלבים אותה עם דגנים מלאים.